Астрошишарки – 2005 г.

ng2006_

 

 1. Наблюдател на Слънце
  Призът се присъжда на Таня Николова и Деница Георгиева – за ентусиазма, с който възобновиха наблюдението и регистрирането на слънчеви петна в НАОП „Джордано Бруно“ Димитровград.
 2. Наблюдател на комети
  Призът се присъжда на  Виктор Пантелеев – за наблюдението и фотографирането на кометата C/2004 Q2 (Machholz), при нейното най-голямо доближаване до Земята през януари 2005 година.
 3. Олимпиец на годината
  Призът се присъжда на Владимир Паланков – за второто място на VIII Национална Олимпиада по Астрономия.
 4. Екип на годината
  Призът се присъжда на Деница Георгиева, Таня Николова и Росица Жекова – за способността им да работят в екип, което ги доведе до успехи в програмите Catch a Star – диплом за много добре свършена работа; и „Ловци на небесни съкровища“ – III място.
 5. Астрофотограф – не се присъжда
 6. Публикация на годината
  Призът се присъжда на Таня Николова – за статиите й публикувани във вестник “Телескоп” и “Тракия XXI век”, отразяващи дейността на НАОП „Джордано Бруно“.
 7. Дебют на годината
  Призът се присъжда на Георги Николов – за успешното му представяне на VIII Национална Олимпиада по Астрономия.
 8. Доклад на годината
  Призът се присъжда на Деница Георгиева и Таня Николова – за отлично представяне на  доклада „Цвят на лунната повърхност по време на пълните лунни затъмнения 2000-2004“ на XXXI Младежка конференция по астрономия – Варна 2005.
 9.  Цялостна дейност
  Призът се присъжда на Таня Николова – за участие в третия кръг на Националната астрономическа олимпиада, доклад в Младежката астрономическа конференция, диплом от програмите Catch a Star и „Ловци на небесни съкровища“, наблюдение на астрономически явления и редица статии в специализираните астрономически издания.
 10. Астросъпричастност
  Призът се присъжда на Анди Томас – за съпричастност към дейността на НАОП „Дж. Бруно“ Димитровград, изразяваща се в помощта и интереса, който проявява към българските си приятели.
 11.  Компютърна дейност
  Призът се присъжда на Виктор Пантелеев – за способността му да се справя с проблемите при изработването на Internet продукти, за участието в „Приложни науки 2005“ – Чехия и помощта, която е готов да окаже на астроприятелите си.

 

Журито бе в състав:

Димитър Кокотанеков – преподавател в НАОП „Джордано Бруно”

Петър Тончев – директор на НАОП „Джордано Бруно”

Благой Рангелов – студент 4-та година в СУ „Св. Климент Охридски” със специалност астрономия

Руслан Скоморохов – студент 2-ра година в университета „Браун” – Провидънс, САЩ със специалност физика

Илия Вълев – студент 2-ра година във Великотърновския университет със специалност етнология

Публикувано в Астрошишарки